Szolnoki MÁV Sportegyesület jóváhagyott sportfejlesztési programja 2014

A sportszervezet sportfejlesztési programja a 2014 -es évadra vonatkozóan

Helyzetelemzés, létesítmény feltételek, valamint a sportszervezet jelenlegi helyzetének bemutatása

Kosárlabda szakosztályunk a 2013/2014-es évadban Egyesületünk Elnökségének irányelvei szerint, férfi és női szakágban utánpótlás neveléssel foglalkozott. A szakosztály teljesítette céljait, kapcsolatai az együttműködő szervezetekkel élők. A Szolnoki Sportcentrum – Sportiskola Nonprofit Kft-vel, a Széchenyi Gimnáziummal valamint a Szolnoki Főiskolával folyamatos az együttműködési megállapodásunk. Szakosztályunk létesítmény ellátottsága kiváló, hiszen az Egyesület által működtetett létesítményben, a kosárlabda csarnokon kívül atlétikai pálya, futófolyosó, szauna található, melyet a kosárlabda szakosztály használhat. Jelenleg egy női és két férfi csapatot működtetünk, melyek közül a lányok az Amatőr Ligában és az U18-as bajnokságban indultak.

A sportfejlesztési program szakszövetségi stratégiához való viszonyának részletezése, valamint a korábban beadott sportfejlesztési program és a jelen sportfejlesztési program közti kapcsolat bemutatása (amennyiben van)

A 2013/2014-es bajnoki idény indulásakor célként lett megjelölve, a szakszövetség sportágfejlesztési stratégiájához való alkalmazkodás. A stratégiának megfelelően a lehető legmagasabb edzésszámot biztosítottunk női csapatunk részére, beállítottuk a képességfejlesztő edzőt, elvégeztük csapatunk fizikai felmérését. A további fejlődés érdekében a következő szezonban fokozott hangsúlyt kívánunk fordítani a speciális technikai képzésre és a technikai felmérésben tapasztalt hiányosságok kiküszöbölésére.

A sportfejlesztési program lehetséges társadalmi és gazdasági hatásai (különös tekintettel azok időbeni realizálódására), a várt előnyök és a figyelembe veendő kockázatok megjelölése

A sportágfejlesztési program rendkívül pozitív hatással van társadalmi vonatkozásban, melyet a megtartott szülői értekezleteken lehetett leszűrni. Az induláskor megjelölt célok realizálódtak, a gyerekek biztos feltételek mellett sportolhattak. A gazdaság szereplőik száma ugyan kevesebb lett, de támogatásukra továbbra is számíthatunk. Kockázatokról korrekt tervezés és korrekt felhasználás mellett nem lehet beszélni.